Dit heeft 2017 voor ons in petto qua veulens!

In het jaar 2017 worden er bij Stoeterij Vissers weer een aantal veulens verwacht met een toppedigree. In totaal zijn vijf van onze merries drachtig.

Onze fokmerrie Pandora (Coronado x Roman) is gedekt met Armitage (Argentinus x Grannus). Pandora heeft al een goedgekeurde nakomeling: Cascor (v. Casall). Deze hengst was de Holsteiner kampioen bij de vierjarigen in 2012 en is tevens Zangersheide gekeurd. Door de combinatie van de superspringende hengst Armitage met zijn goede techniek met de springgenen van Pandora wordt een toppertje in de dop verwacht!

Clarima (Clarimo x Concerto II) is gedekt met de hengst Chaccato (Chacco-Blue x Stakkato). Clarima komt uit de wereldberoemde Holstein stam 741. Deze stam heeft o.a. de internationale toppaarden Olli-Pop (v. Olisco) en Lausbub (v. Landmeister) voortgebracht. Chaccato was in 2014 Hauptprämiensieger op de Oldenburger hengstenkeuring. Deze premie ontving hij voor zijn eigen sportieve prestaties tijdens de verrichtingsproeven én voor de goede kwaliteit van zijn eerste jaargang afstammelingen. Voor zijn verrichtingsproef kreeg hij een 8.93 voor de springonderdelen en een 8.17 gemiddeld.

De Chin Chin-dochter Areedom VDL (Chin Chin x Baloubet du Rouet) is gedekt met Falaise de Muze. De merrie zelf komt uit een echte topsport familie. Haar vader Chin Chin nam twee maal deel aan de Olympische spelen onder Jaime Azcarraga. Ook haar grootvader Baloubet du Rouet nam twee maal deel aan de Olmpische Spelen. Hij won zelfs individueel goud onder Rodriga Pessoa. De hengst Falaise de Muze is uitzonderlijk goed gefokt. Zijn vader Wandor van de Mispelaere geeft veel springtalent door aan zijn kinderen. Moeder Walnut de Muze (Nabab de Reve x Querly Chin) was jarenlang actief op het hoogste niveau in de sport onder Harrie Smolders. Zelf heeft Falaise de Muze op 1.50m-niveau goede prestaties neergezet onder Annelies Vorsselmans.

Affection gedekt met Cornet Obolensky (Argentinus x Cassini x Polydor). Affection haar vader is de goed verervende hengst Argentinus. Hij heeft al meer dan 30 goedgekeurde zonen. Zijn nakomelingen hebben in totaal een bedrag van meer dan € 300.000 bij elkaar gesprongen. Enkele van zijn hoog in de sport acterende nakomelingen zijn Arko (onder Nick Skelton) en Autogramm (onder Thomas Mühlbauer). Cornet Obolensky is een van de meest succesvolle hengsten ooit. In totaal behaalden 21 van zijn oudste nakomelingen het hoogste niveau van de springsport. Hij geeft ontzettend veel aanleg door voor de springsport.

Tiffany XIII (Lancer II x Cassini I) is gedekt met Herald III. Tiffany is een nakomeling van de Holsteiner merriestam 579. Deze merriestam garandeert sportpaarden van het hoogste niveau. Deze lijn heeft onder andere de hengsten Cagencho, Cassini Royal en Contiago voorgebracht. Stoeterij Vissers heeft al meerdere veulens rondlopen die Herald III als vader hebben (Liberté, Leading Lady en Le Mistique). Door de kwaliteiten die deze veulens tonen is wederom de keuze op Herald III gevallen. Herald III heeft meer dan 8 jaar op hoog niveau in de sport geacteerd. Hij geeft zijn uitmuntende springkwaliteiten door aan zijn nakomelingen.

Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!