In de Media

Tijdlijn

 • Het veulenseizoen is weer begonnen op Stoeterij Vissers. Het eerste veulen van het seizoen is het hengstveulen van Kannon Junior uit de merrie Kylana Blue (v. Zirocco Blue VDL x Carentino). Met nog een paar hele mooie veulens in het vizier wordt er uitgekeken naar de rest van de veulens voor het komende seizoen.

   
  Mooi bloed
  Voor komend veulenseizoen worden er, na de geboorte van de Kannon Junior, nog drie veulens verwacht met een zeer interessante afstamming.
  Dit zijn veulens van:

  – Chacfly uit de merrie Izafee (Berlin x Oberon Du Moulin)

  – Caspian uit de merrie Tylana (Carentino x Carolus I)

  – Findertanz uit de merrie Holly (Glock’s Johnson x Chronos)

  Stuk voor stuk veulens met een bijzondere bloedlijn. Bij interesse kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 • Jewel(Kannan x Caretino x Leonid x Lantaan), een prachtige donkerbruine merrie gefokt door Stoeterij Vissers, heeft reeds het predicaat Prämienstute ontvangen bij het Hannoveraner Verband.

  De in 2014 geboren Kannan-dochter stamt af van de merrie Tres Bien. Eén van de sterke punten van Jewel haar stamboom is onder andere haar oma Gera VII (v. Leonid). Maar liefst twee van haar vier nakomelingen springen internationaal op 1.60-niveau. De in ’97 geboren Catwalk (v. Caretino) was op 1.60m niveau succesvol onder de Duitse ruiter Christian Ahlmann.

  Holsteiner stam 18B1 heeft niet voor niets een formidabele reputatie gekenmerkt door sterke moederlijnen. Cordelia, de grootmoeder van Tres Bien, gaf de door maar liefs vier goedgekeurde stamboeken en 1.50m springende hengst Quality (v. Quinar).

  Vader Kannan (v.Voltaire) bekleed in 2014 de nummer 1 positie van de WBFSH dekhengsten ranking in de discipline springen. Zijn pedigree is dan ook een aaneenschakeling van topverervers uit de Nederlandse fokkerij met Voltaire, Nimmerdor en Le Mexico.

 • Er zijn dit jaar weer een aantal prachtige veulens geboren op Stoeterij Vissers. Zij stammen af van Kannan, Ogano Sitte, Numero Uno en Negro. Er zijn nog twee veulens op komst van Hardrock Z en Cornet Obolensky.

  Nadim Sitte (Ogano Sitte x Caretino)

  Het hengstveulen Nadim Sitte is een van deze veulens. Zijn moeder is de elegante merrie Tylana. Moedersvader Caretino staat na een succesvolle internationale sportcarrière onder Ludger Beerbaum nu vooral bekend om zijn nakomelingen. Op de WBFSH-ranking van 2014 staat hij maar liefst op de 18e plaats van dekhengsten in de discipline springen. Enkele van zijn meest toonaangevende nakomelingen zijn Ballerina (Markus Merschformann), Casall la Silla (Rolf Göran Bengtsson) en opvallend genoeg de dressuurhengst Cheenook.

  Never Mind (Kannan x Caretino)

  De vader van merrieveulen Never Mind, uit de merrie Tres Bien, is het alom geprezen springkanon Kannan, die vele nakomelingen heeft die op internationaal niveau hoge ogen gooien. Voorbeelden hiervan zijn de Olympisch Kampioen en wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets, Grote Prijzen-winnaar Molly Malone en Wereldbekerwinnaar Quorida de Treho.

  Nylah (Negro x Johnson)

  Dochter van Holly is het elegante veulen Nylah. Zij komt uit de preferente vererver Negro, die er in 2017 zelfs vandoor ging met de KWPN-titel ‘Hengst van het jaar’. Van zijn nakomelingen staat bijna de helft als sportpaard geregistreerd, waarvan er inmiddels een aantal op het hoogste, internationale niveau meedraaien. Paradepaard is natuurlijk Valegro, die onder Charlotte Dujardin schitterende resultaten heeft neergezet en wordt gezien als een van de beste dressuurpaarden uit de geschiedenis.

  Nathan (Numero Uno x Canturo)

  De stoere zoon van A-Katinka is Nathan, een hengstveulen van de alom geprezen hengst Numero Uno, komt uit de Canturo-merrie A-Katinka. Canturo heeft een succesvolle sportcarrière achter de rug onder de Braziliaan Bernardo Alves. Zo kwamen zij in actie tijdens de Olympische Spelen van Athene 2004 en het WK in Aken 2006 en wonnen zij o.a. de Prijs van Europa op CHIO Aken en werden zij tweede in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam. Canturo gaf al de nodige goedgekeurde zonen waaronder de in Nederland bekende Canturano en Crespo VDL of de in Holstein goed fokkende Canto.

 • Twee jonge sportpaarden van Stoeterij Vissers zijn in training gegaan bij Hengstenhouderij van Bommel. De 2,5 jarige Hovella (Quiran x Askari) en Kylana Blue (Zirocco Blue VDL x Caretino) worden op de stal van Claartje Ruis en Theo Alders handzaam gemaakt voor de Holsteiner merriekeuring, die dit jaar in juni zal plaatsvinden.

  Beide merries laten veel aanleg voor de sport zien. Hovella stamt af van de hengst Quiran, die op het moment in de sport wordt uitgebracht door de Zweedse amazone Ebba Johansson (1.35m-niveau) en de Duitse ruiter Maximilian Gräfe (1.40m-niveau). De merrie Kylana Blue stamt af van de alom bekende Zirocco Blue VDL. Onder Jur Vrieling heeft deze imponerende hengst al een fenomenale reeks prestaties neergezet. Deze merrie heeft haar talent dus zeker niet van een vreemde.

  Hou de website van Stoeterij Vissers goed in de gaten voor de resultaten van de presentatie!

  Quiran x Askari

 • In 2018 worden er weer een aantal Stoeterij Vissers-veulens verwacht. Dit jaar zijn in totaal zes merries drachtig.

  Negro
  De van Glock’s Johnson afstammende sportmerrie Holly is dit jaar drachtig van de prachtige zwarte stempelhengst Negro. Zelf stamt de elegante merrie af van een van de grootste dressuurpaarden op dit moment. Combineer dit met de genen van Negro en het kan bijna niet anders dan dat er dit jaar een topdressuurveulen wordt geboren in de stallen van van Stoeterij Vissers.

  Numero Uno
  Onze fokmerrie A-Katinka heeft in 2012 al de mooie Hatinka (v. Numero Uno) op de wereld gezet. Dit jaar is zij wederom drachtig van deze imponerende hengst. Zelf stamt A-Katinka af van Canturo, die zeer succesvol in de springsport uitkwam onder Bernando Alves. Zij kwamen o.a. in actie tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004 en het WK in Aken in 2006. Canturo heeft al meerdere goedgekeurde hengsten voortgebracht, zoals o.a. Canturano en Crespo VDL. Numero Uno is een van de meest toonaangevende hengsten in de fokkerij. Tot zijn nakomelingen behoort een ongekend aantal 1.60m Grand Prix-winnaars en ook een aantal Olympische paarden. Enkele voorbeelden zijn Van Gogh, Tamino en Tyson.

  Ogano Sitte
  Tylana zal in 2018 bevallen van een Ogano Sitte-veulen. Zij heeft al meerdere veulens op de wereld gezet bij Stoeterij Vissers. Fokmerrie Tylana stamt af van Caretino. Deze hengst staat naast zijn succesvolle internationale sportcarrière onder Ludger Beerbaum vooral bekend om zijn nakomelingen. Enkele van zijn topnakomelingen zijn Ballerina en Casall la Silla. Ogano Sitte bracht al veel internationale springpaarden voort. Zelf was hij ook succesvol in de sport en behaalde onder Dominique Hendrix veel successen op Grand Prix-niveau.

  Kannan
  Fokmerrie Tres Bien is aangepaard met de hengst Kannan. Zelf heeft ze ook een uitstekend pedigree. Een van de sterke punten van haar stamboom is onder andere haar moeder Gera VII (v. Leonid). Maar liefst twee van haar vier nakomelingen springen internationaal op 1.60-niveau. Zo was de in ’97 geboren Catwalk (v. Caretino) op 1.60m niveau succesvol onder Christian Ahlmann (GER). De hengst Kannan heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig, hij is een fenomeen in de springsport- en fokkerijwereld.

  Cornet Obolensky
  Affection verwacht dit jaar een veulen van de aantoon gevende Cornet Obolensky. Zij heeft al onder andere nakomelingen van Cartani, Special Memories, Ustinov, Comme Il Faut, Van Gogh, E Star, Kannan en afgelopen jaar eveneens een veulen van Cornet Obolensky. De fokmerrie zelf stamt af van de hengst Argentinus. Argentinus heeft al meer dan 30 goedgekeurde zonen. Enkele op hoog niveau presterende nakomelingen zijn Arko III (onder Nick Skelton) en Autogramm (onder Thomas Mühlbauer). Cornet Obolensky is een van de meest succesvolle hengsten in de historie. In totaal behaalden 21 van zijn oudste nakomelingen het hoogste niveau van de springsport. Hij is een fenomeen in de springsport.

  Hardrock Z
  De chique Izafee is pas vijf jaar maar toont bijzonder veel aanleg voor de sport. Dat kan ook niet anders met een vader als Berlin; een van de bekendste vaderdieren in de springsport. Zijn nakomeling Zerlin sprong onder Jos Lansink al naar de overwinning in de Grand Prix van Mechelen. Izafee verwacht haar eerste veulen van de hengst Hardrock Z. Hardrock komt voort uit de beste Zangersheide-lijn. Hij is een directe afstammeling van Hearbreaker. Zijn vader is de alom bekende Nimmerdor. Kortom: een lijn met vele internationale sportpaarden en vaderdieren van formaat.

  Mocht u interesse hebben in onze fokkerij, bel dan Wim Vissers: +31 (0)6 – 2925 8745

  Stoeterij Vissers verwacht dit jaar zes veulens.

 • In totaal zijn vier fokmerries, waarvan drie drachtig, één veulen en één jaarling van Stoeterij Vissers verkocht naar Stal Krol. Zij gaan de merries verder inzetten voor de fokkerij.

  Wij wensen hen veel succes met de merries Clarima (Clarimo x Concerto II), Pandora (Conorado x Roman), Areedom VDL (Chin Chin x Baloubet du Rouet) en Tiffany XIII (Lancer II x Cassini I).

  Tevens hebben zij het hengstveulen Massimo (Chaccato x Clarimo) en de jaarlingmerrie Luca Quasi (Quasimodo van de Molendreef x Coronado) overgenomen.

  Clarima

  Pandora

  Areedom VDL

  Tiffany XIII

 • Jambalya (Zirocco Blue VDL x Caretino x Carolus I x Cor de La Bryere), de reservekampioen van de Centrale Keuring dit jaar, is reeds verkocht naar de Duitse paardenman Stefan Ratajczak uit Leipzig. Ratajczak heeft zijn eigen sportstal; SR Sportpferde. Zij staan voor ‘kwaliteit en extravagantie’ en daar past deze kwalitatief hoogstaande vosmerrie perfect tussen.

  De pas driejarige merrie heeft een pedigree om u tegen te zeggen. Met een vader als Zirocco Blue VDL en moedersvader Caretino zit het met de springgenen wel pluis. Beide hengsten hebben op het hoogste niveau van de sport geacteerd, en staan tevens bekend om de goede vererving.

  Eerder dit jaar ontving Jambalya, die in mede-eigendom is met Stal Krol uit Handel, 80 punten voor zowel exterieur als springen, waarmee zij ster werd verklaard. Nu gaat zij een succesvolle fok- en spring carrière tegemoet bij haar nieuwe eigenaar Rajaczak in Leipzig.

 • Tijdens de Centrale Keuring van Noord-Brabant in De Mortel werd onze merrie Jambalya (Zirocco Blue x Caretino) reservekampioen! Hiermee is de merrie door naar de NMK.

  Eind vorig maand ontving Jambalya, die in mede-eigendom is met Stal Krol, al een top score: 80 punten voor zowel exterieur als springen! Hiermee werd ze ster verklaard. Wij kijken uit naar de nationale merriekeuring, waar wij met veel vertrouwen aan deel zullen nemen.

  Photocredit: Jacky van Tartwijk | De Paardenkrant

 • Op 26 augustus vindt de jaarlijkse veulenveiling E.S.I. plaats in de Duitse gemeente Lastrup. Dit jaar worden in de prestigieuze veiling, net als vorig jaar, twee veulens van Stoeterij Vissers geveild. Vorig jaar gingen Lennox (v. Kannan) en Levi’s Miller (v. Quasimodo van de Molendreef) beide voor mooie bedragen onder de hamer. Deze editie is het de beurt aan Maduro (Falaise de Muze x Chin Chin) en Mitaga (Armitage x Coronado).

  Falaise de Muze-nakomeling
  Wij hebben veel vertrouwen in het talent van beide veulens. De vader van het hengstveulen Maduro, Falaise de Muze, heeft al veel gepresteerd in de internationale springsport. Zo was hij als vijfjarige finalist op het WK in Lanaken en boekte hij goede resultaten onder Annelies Vorsselmans tot en met 1.50m-niveau. Grootvader van Maduro’s vader Nabab de Rêve en moedersvader Chin Chin behoren tot de beste fokhengsten van hun generaties.

  Moeder Areedom VDL (Chin Chin x Baloubet du Rouet) komt uit de Holsteiner stam nr. 4294, die ook de hengsten Cormint, Cathalido, Larimar en Losander heeft voortgebracht. Grootvader aan moederskant is de hengst Baloubet de Rouet. Een van zijn grootste prestaties is het winnen van de gouden medaille op de Olympische Spelen van Athene, onder ruiter Rodrigo Pessoa.

  Merrieveulen van Armitage
  Armitage, de vader van het merrieveulen Mitage, heeft een prachtige techniek en ontzettend veel vermogen. Hij won in 2006 de eerste plaats in de finale van de Youngster Tour in München. Hij is bij diverse stamboeken goedgekeurd en heeft al vele nakomelingen die op topniveau presteren.

  Moeder Pandora (Coronado x Roman) haar bekendste nakomeling is de Holsteiner kampioen bij de vierjarigen in 2012 en goedgekeurde Zangersheide-dekhengst Cascor (v. Casall). Moedersvader Coronado is een vermogende zoon van topvererver Corrado I.

  Datum E.S.I. veiling
  Wij kijken uit naar de E.S.I. veiling op 25 augustus 2017 in Lastrup en houden jullie op de hoogte.

  Website E.S.I. veiling

Laad meer..

Onze klanten