Jewel Prämienstute bij Hannoveraner Verband

Jewel(Kannan x Caretino x Leonid x Lantaan), een prachtige donkerbruine merrie gefokt door Stoeterij Vissers, heeft reeds het predicaat Prämienstute ontvangen bij het Hannoveraner Verband.

De in 2014 geboren Kannan-dochter stamt af van de merrie Tres Bien. Eén van de sterke punten van Jewel haar stamboom is onder andere haar oma Gera VII (v. Leonid). Maar liefst twee van haar vier nakomelingen springen internationaal op 1.60-niveau. De in ’97 geboren Catwalk (v. Caretino) was op 1.60m niveau succesvol onder de Duitse ruiter Christian Ahlmann.

Holsteiner stam 18B1 heeft niet voor niets een formidabele reputatie gekenmerkt door sterke moederlijnen. Cordelia, de grootmoeder van Tres Bien, gaf de door maar liefs vier goedgekeurde stamboeken en 1.50m springende hengst Quality (v. Quinar).

Vader Kannan (v.Voltaire) bekleed in 2014 de nummer 1 positie van de WBFSH dekhengsten ranking in de discipline springen. Zijn pedigree is dan ook een aaneenschakeling van topverervers uit de Nederlandse fokkerij met Voltaire, Nimmerdor en Le Mexico.