Vier veulens geboren op Stoeterij Vissers!

Er zijn dit jaar weer een aantal prachtige veulens geboren op Stoeterij Vissers. Zij stammen af van Kannan, Ogano Sitte, Numero Uno en Negro. Er zijn nog twee veulens op komst van Hardrock Z en Cornet Obolensky.

Nadim Sitte (Ogano Sitte x Caretino)

Het hengstveulen Nadim Sitte is een van deze veulens. Zijn moeder is de elegante merrie Tylana. Moedersvader Caretino staat na een succesvolle internationale sportcarrière onder Ludger Beerbaum nu vooral bekend om zijn nakomelingen. Op de WBFSH-ranking van 2014 staat hij maar liefst op de 18e plaats van dekhengsten in de discipline springen. Enkele van zijn meest toonaangevende nakomelingen zijn Ballerina (Markus Merschformann), Casall la Silla (Rolf Göran Bengtsson) en opvallend genoeg de dressuurhengst Cheenook.

Never Mind (Kannan x Caretino)

De vader van merrieveulen Never Mind, uit de merrie Tres Bien, is het alom geprezen springkanon Kannan, die vele nakomelingen heeft die op internationaal niveau hoge ogen gooien. Voorbeelden hiervan zijn de Olympisch Kampioen en wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets, Grote Prijzen-winnaar Molly Malone en Wereldbekerwinnaar Quorida de Treho.

Nylah (Negro x Johnson)

Dochter van Holly is het elegante veulen Nylah. Zij komt uit de preferente vererver Negro, die er in 2017 zelfs vandoor ging met de KWPN-titel ‘Hengst van het jaar’. Van zijn nakomelingen staat bijna de helft als sportpaard geregistreerd, waarvan er inmiddels een aantal op het hoogste, internationale niveau meedraaien. Paradepaard is natuurlijk Valegro, die onder Charlotte Dujardin schitterende resultaten heeft neergezet en wordt gezien als een van de beste dressuurpaarden uit de geschiedenis.

Nathan (Numero Uno x Canturo)

De stoere zoon van A-Katinka is Nathan, een hengstveulen van de alom geprezen hengst Numero Uno, komt uit de Canturo-merrie A-Katinka. Canturo heeft een succesvolle sportcarrière achter de rug onder de Braziliaan Bernardo Alves. Zo kwamen zij in actie tijdens de Olympische Spelen van Athene 2004 en het WK in Aken 2006 en wonnen zij o.a. de Prijs van Europa op CHIO Aken en werden zij tweede in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam. Canturo gaf al de nodige goedgekeurde zonen waaronder de in Nederland bekende Canturano en Crespo VDL of de in Holstein goed fokkende Canto.