Stoeterij Vissers verwacht dit jaar zes veulens.

Zes veulens op komst bij Stoeterij Vissers

In 2018 worden er weer een aantal Stoeterij Vissers-veulens verwacht. Dit jaar zijn in totaal zes merries drachtig.

Negro
De van Glock’s Johnson afstammende sportmerrie Holly is dit jaar drachtig van de prachtige zwarte stempelhengst Negro. Zelf stamt de elegante merrie af van een van de grootste dressuurpaarden op dit moment. Combineer dit met de genen van Negro en het kan bijna niet anders dan dat er dit jaar een topdressuurveulen wordt geboren in de stallen van van Stoeterij Vissers.

Numero Uno
Onze fokmerrie A-Katinka heeft in 2012 al de mooie Hatinka (v. Numero Uno) op de wereld gezet. Dit jaar is zij wederom drachtig van deze imponerende hengst. Zelf stamt A-Katinka af van Canturo, die zeer succesvol in de springsport uitkwam onder Bernando Alves. Zij kwamen o.a. in actie tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004 en het WK in Aken in 2006. Canturo heeft al meerdere goedgekeurde hengsten voortgebracht, zoals o.a. Canturano en Crespo VDL. Numero Uno is een van de meest toonaangevende hengsten in de fokkerij. Tot zijn nakomelingen behoort een ongekend aantal 1.60m Grand Prix-winnaars en ook een aantal Olympische paarden. Enkele voorbeelden zijn Van Gogh, Tamino en Tyson.

Ogano Sitte
Tylana zal in 2018 bevallen van een Ogano Sitte-veulen. Zij heeft al meerdere veulens op de wereld gezet bij Stoeterij Vissers. Fokmerrie Tylana stamt af van Caretino. Deze hengst staat naast zijn succesvolle internationale sportcarrière onder Ludger Beerbaum vooral bekend om zijn nakomelingen. Enkele van zijn topnakomelingen zijn Ballerina en Casall la Silla. Ogano Sitte bracht al veel internationale springpaarden voort. Zelf was hij ook succesvol in de sport en behaalde onder Dominique Hendrix veel successen op Grand Prix-niveau.

Kannan
Fokmerrie Tres Bien is aangepaard met de hengst Kannan. Zelf heeft ze ook een uitstekend pedigree. Een van de sterke punten van haar stamboom is onder andere haar moeder Gera VII (v. Leonid). Maar liefst twee van haar vier nakomelingen springen internationaal op 1.60-niveau. Zo was de in ’97 geboren Catwalk (v. Caretino) op 1.60m niveau succesvol onder Christian Ahlmann (GER). De hengst Kannan heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig, hij is een fenomeen in de springsport- en fokkerijwereld.

Cornet Obolensky
Affection verwacht dit jaar een veulen van de aantoon gevende Cornet Obolensky. Zij heeft al onder andere nakomelingen van Cartani, Special Memories, Ustinov, Comme Il Faut, Van Gogh, E Star, Kannan en afgelopen jaar eveneens een veulen van Cornet Obolensky. De fokmerrie zelf stamt af van de hengst Argentinus. Argentinus heeft al meer dan 30 goedgekeurde zonen. Enkele op hoog niveau presterende nakomelingen zijn Arko III (onder Nick Skelton) en Autogramm (onder Thomas Mühlbauer). Cornet Obolensky is een van de meest succesvolle hengsten in de historie. In totaal behaalden 21 van zijn oudste nakomelingen het hoogste niveau van de springsport. Hij is een fenomeen in de springsport.

Hardrock Z
De chique Izafee is pas vijf jaar maar toont bijzonder veel aanleg voor de sport. Dat kan ook niet anders met een vader als Berlin; een van de bekendste vaderdieren in de springsport. Zijn nakomeling Zerlin sprong onder Jos Lansink al naar de overwinning in de Grand Prix van Mechelen. Izafee verwacht haar eerste veulen van de hengst Hardrock Z. Hardrock komt voort uit de beste Zangersheide-lijn. Hij is een directe afstammeling van Hearbreaker. Zijn vader is de alom bekende Nimmerdor. Kortom: een lijn met vele internationale sportpaarden en vaderdieren van formaat.

Mocht u interesse hebben in onze fokkerij, bel dan Wim Vissers: +31 (0)6 – 2925 8745

Stoeterij Vissers verwacht dit jaar zes veulens.