De veulens van 2022

Stoeterij Vissers verwelkomt het eerste merrieveulen van het jaar

Het eerste veulen van het jaar is Shakira, een merrie van Cosmos Z met als moeder onze fokmerrie Affection (Argentinus x Cassini I). Cosmos Z is een hengst uit de Chellano Alpha Z, en zijn moeder Aida A (v. Artos Z) heeft meerdere internationale springpaarden gegeven. Uit Affection komen meerdere fijne springpaarden die onder andere op 1.55 niveau worden uitgebracht. Zou Shakira ook weer zo’n topper worden?

Affection verwacht dit jaar nog twee nakomelingen. Deze maand worden er namelijk twee veulens van Carthago Z (Capitol I x Calando I) verwacht. Deze hengst is op 1.60 niveau uitgebracht en heeft deelgenomen aan de Olympische spelen van 1996 en 2000. Foktechnisch is Carthago de best fokkende hengst allertijden volgens een artikel uit Pferd-und Sport van Het Holsteiner Stambuch. 13% van Carthago nazaten springen 1.60.

 

 

Hengst van Glocks Romanov geboren

De eerste hengst van het jaar is Simply Red. De moeder van Simply Red is onze fokmerrie Tylana (Caretino x Carolus I x Cor de la Bryère).

Tylana haar overgrootmoeder, Tronja (Landgraf I x Allasch) gaf al vier goedgekeurde dekhengsten. Deze moederstam kenmerkt zich door de vele predicaten en goede sportpaarden. Caretino is nu bekend van zijn nakomelingen, voorheen heeft hij een succesvolle spring carrière gehad onder Ludger Beerbaum. Caretino staat ook bekend om zijn dressuur vererving van GrandPrix paarden. Op de WBFSH-ranking Springen van 2017 stonden twee Caretino’s bij de beste vier paarden ter wereld waarvan nummer 1 een Caretino was en op de 4e plek stond Casall (v. Carentino).

Glocks Romanov (Rohdiamant x Grundstein II). Hij was in 2004 op de keuring de beste dressuurhengst en in 2005 werd hij kampioen van de 5-jarige dressuurpaarden in Denemarken. In 2013 werd hij succesvol onder Hans-Peter Minderhoud. Hij won met Minderhoud in Aken (CDI4*), Drachten (CDI3*), Hagen (CDI4*), Villach (CDI3*), en daarbij vele top drie plaatsingen. Op het EK in Herning haalde zij samen zilver met team.

 

 

Nadesh verwacht dit jaar ook een veulen.

Nadesh is een merrie uit 2018 van Cornet Obolensky x Argentinus. Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker) is aan van de succesvolste hengsten van Europa. Op de 30-dagen-test scoorde deze tophengst een 9.24 voor de springonderdelen en een 10 op vrijspringen. Deze hengst is niet alleen een geweldig springpaard, maar ook een goede fokhengst. Hij heeft al veel paarden gegeven die 1.60 niveau lopen.

Nadesh is een dochter van onze fokmerrie Affection (Argentinus x Cassini I). Affection is de halfzus van de hengsten Cristallo I en II (van Cornet Obolensky), daardoor is het logisch om te denken zo moeder zo dochter. Om deze reden heeft Stoeterij Vissers Affection aangepaard met Cornet Obolensky. Met Nadesh als resultaat is Stoeterij Vissers zeer tevreden over het resultaat.

In juni hopen wij een veulen van Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) uit Nadesh te mogen verwelkomen.

Verdi staat bekend om zijn topinstelling, gezondheid en hardheid. De hengst werd als driejarige goedgekeurd. In dat jaar is hij gelijk begonnen met dekken, met als gevolg dat toen zijn oudste nakomelingen pas tien jaar oud waren er al meer dan tachtig op 1.40 niveau en hoger liepen. Als negenjarige liep Verdi zijn eerste EK onder Maikel Van de Vleuten. Daarna liep hij mee met twee Olympische spelen, een WK, en nog twee EK’s. In 2022 nam Verdi afscheid van de sport na zijn succesvolle jaren als springpaard. Nu mogen wij hopelijk genieten van zijn nakomeling.

 

 

In juni een veulen uit Liberté

Liberté (Herald III x Chinchin x Baloubet du Rouet x Nimmerdor) verwacht dit jaar een veulen van All Star. All Star is een Argentinus x Almé Z x Ramiro Z hengst. All Star heeft zeer succesvol 5 jaar op 1.60 niveau gelopen onder Dennis Linsch en hoorde lange tijd bij de beste 10 paarden ter wereld.

Onze fokmerrie Liberté is nog maar 6 jaar oud maar zij is helaas geblesseerd geraakt aan haar kogel waardoor ze niet meer inzetbaar is voor de sport. Stoeterij Vissers heeft haar aangehouden als fokmerrie omdat ze fantastisch kon vrijspringen als veulen en 3-jarige. Haar moederlijn bevat een hele reeks aan elite merries. Veel nakomelingen van Chinchin en Baloubet du Rouet zijn actief in de internationale springsport.