Kapo du Moulin

Modesto x Oberon du Moulin

Informatie

  • Geslacht: Hengst
  • Geboortejaar: 2015
  • Stamboek: KWPN
  • Kleur: Donkerbruin
  • Fokker: W. Vissers – Gemert
Download PDF Horsetelex

Kapo du Moulin is een mooie opvallende hengst met veel uitstraling. Zijn moeder Zilverfee komt uit de Contendermoeder Orchidee. Dit maakt Zilverfee een volle zus van de goedgekeurde hengst Original VDL (v. Oberon du Moulin) en halfzus van de Oldenburg gekeurde hengst Quite Magic (v. Quidam de Revel) (Stamboeknaam Valuta). Zilverfee gaf reeds de getalenteerde schimmelhengst Eclips DN (v. Campbell VDL) die in 2012 tot de tweede bezichtiging tijdens de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch kwam.

Modesto, de vader van Kapo du Moulin, is een zoon van Grandeur. De hengst Grandeur sprong zelf op Grand Prix niveau. Aan moederszijde vinden we de sterk prestatie-verervende Sina-stam. Deze stam is grootleverancier van internationale springpaarden.
Modesto heeft een imponerende carrière gehad als springpaard. De hengst sprong jarenlang op het hoogste internationale niveau en was een vaste waarde voor het Franse springteam. Met het Franse team presteerde hij uitmuntend in de Nations Cups van Rotterdam, Rome, Lissabon, Lyon en Lummen. Individueel was hij twee keer finalist voor de wereldbekerfinale en won hij de Grote Prijzen van Vilamoura en Pontedera.

Stamboom

Modesto
Grandeur
Gralsritter
Elba
Dersinaa
keur, pref, prest
Lucky Boy xx
Tersinaa
Zilverfee
prok
Oberon du Moulin
Laudanum xx
Herbe d'Auzay
Orchidee
stb, ster
Contender
Jasmina