Kathryn

Etoulon x Clarimo

Informatie

  • Geslacht: Merrie
  • Geboortejaar: 2015
  • Stamboek: KWPN
  • Kleur: Bruin
  • Fokker: W. Vissers – Gemert
Download PDF Horsetelex

Kathyn is een mooi merrieveulen dat over zeer veel bloed beschikt. Alhoewel ze bij de geboorte niet al te groot was, groeit ze inmiddels al flink. Ze kan super goed galopperen en ook nog eens heel goed draven.

Haar moeder Clamira is een dochter van Clarimo en komt uit de wereldberoemde Holstein stam 741. Deze merrie stam heeft een rij van internationale toppaarden voorgebracht als Olli-Pop (v.Olisco) met Richard Robinson en Lausbub(v.Landmeister) met de Duits-Nederlandse springruiter Franke Sloothaak. Maar ook de hengsten Capitalist (v.Capitol I) en Cardento (v.Capitol I) die onder Peter Eriksson deelnam aan de Olympische Spelen in Athene en daar team zilver won.

De vader van Kathryn is Etoulon VDL. De eerste nakomelingen van hem werden in 2013 geboren maar Wim Vissers heeft veel vertrouwen in deze hengst. Etoulon VDL was als vierjarige al succesvol in de hengstencompetities in Enschede, Roosendaal en Zuidbroek; hij won ze allemaal. Hij valt op door zijn geweldige manier van springen. Uit eerste twee jaargangen van Etoulon VDL werd zowel in 2013 als 2014 een van zijn nakomelingen Nationaal Veulen Kampioen. Javanille VDL won naast de Nationale titel ook het veulenkampioenschap van Harich en was reservekampioen van de CK Friesland.

Stamboom

Etoulon
Toulon
Heartbreaker
pref
Nikita
Utareusa
pref, elite
Calvados
keur
Brigitte
ster, pref, prest
Clarima
Clarimo
Clearway
Wisma
Oste II
Concerto II
Artane