Kyra Bien

Quidam's Son x Caretino

Informatie

  • Geslacht: Merrie
  • Geboortejaar: 2015
  • Stamboek: KWPN
  • Kleur: Bruin
  • Fokker: W. Vissers – Gemert
Download PDF Horsetelex

Kyra Bien is een mooi merrieveulen met een uitstekend pedigree. Ze heeft een sterke galop en laat veel aanleg voor de springsport zien. Haar moeder Tres Bien is een nakomeling van de bekende hengst Caretino. Caretino heeft zelf met Bo Kristoffersen en Ludger Beerbaum succesvol internationaal gesprongen. Hij vererft veel bloed en goede springmanieren. De vader van Caretino is de tophengst Caletto II. De stam van Caretino bracht tevens de hengst Caridor-Z, die internationaal sprong met Jos Lansink.

Kyra Bien haar moeder Tres Bien komt voort uit een sterke moederlijn, namelijk Holsteiner stam 18B1. Haar moeder Gera VII (v. Leonid) heeft twee nakomelingen die internationaal springen op 1.60-niveau (Catwalk en Caretello).

De vader van Kyra Bien is de succesvolle Quidam’s Son. Hij wordt vooral geroemd om zijn goede karakter, intelligentie en werkwilligheid. Hij geeft zijn motivatie en enorme springkracht door aan zijn nakomelingen. De hengst heeft een goed overzicht in het springparcours en laat zijn ruiter nooit in de steek. Zijn vader Quidam de Revel won met Godignon onder andere een bronzen teammedaille tijdens de Olympische Spelen in Barcelona. Kortom, Kyra Bien heeft zeer goede springgenen.

Stamboom

Quidam's Son
Quidam de Revel
Jalisco B
Dirka
Gerlis I
Ahorn Z
Ribecka
Tres Bien
Caretino
Caletto II
Isidor
Gera VII
Leonid
Cordelia