Er worden bij Stoeterij Vissers ook dressuurveulens geboren

Hoewel er dit jaar bij Stoeterij Vissers maar liefst zeven springveulens geboren zijn, is er ook zeker aandacht voor dressuur. De dertienjarige fokmerrie Udaza gaf een hengstveulen van Glock’s Johnson TN (Jazz x Flemmingh); hij heet Joedaza.

Moeder Udaza (Goodtimes x Zichem) gaf al meerdere getalenteerde dressuurpaarden. In 2006 al bracht ze de zwartbruine ster prok merrie Bodaza (v. Painted Black). In 2011 de donkerbruine hengst Gaudasi (v. Bojengel). En nu dus gecombineerd met Johnson.

Johnson en zijn vaste ruiter Hans Peter Minderhout werden in april van dit jaar opgenomen in het Olympisch kader van bondscoach Wim Ernes. Rond die tijd werd ook bekend gemaakt dat Glock Horse Performance Center voor de helft eigenaar is van de dressuurhengst. De andere helft blijft in eigendom van Team Nijhof.

In augustus nam het duo deel aan de Wereldruiterspelen in Caen. Het Nederlandse team waar Hans Peter Minderhoud en Johnson deel van uitmaakten gingen met brons naar huis. De formatie van bondscoach Wim Ernes eindigde met een score van 227,400 procent achter Duitsland (241,700) en Groot-Brittannië (231,343).