Jambalya

Zirocco Blue VDL x Caretino

Informatie

  • Geslacht: Merrie
  • Geboortejaar: 2014
  • Stamboek: KWPN
  • Kleur: Donkere vos
  • Fokker: W. Vissers – Gemert
Download PDF Horsetelex

In juli 2017 werd Jambalya reservekampioen tijdens de Centrale Keuring van Noord-Brabant in De Mortel. Een maand eerder ontving ze al een top score: 80 punten voor zowel exterieur als springen! Klik hier om het volledige artikel te lezen.

De vader van Jambalya is het springtalent Zirocco Blue. Onder Jur Vrieling wist deze hengst al vele overwinning op zijn naam te zetten waaronder de Grand Prix van Geesteren, Vestfold en Kopenhagen. Als vaderdier laat hij van zich horen, ook in het buitenland. In het najaar van 2014 kregen zijn nakomelingen de Duitse handen op elkaar tijdens de Holsteinse hengstenkeuring vanwege hun flinke vermogen en goede springmanieren.

Jambalya is een dochter van de Holsteinse stermerrie Waretina. Zij is een dochter van de beste springpaardenleveranciers van zijn generatie: Caretino. De stempelhengst leverde internationale cracks als Chandra (Sören von Rönne), Ballerina (Markus Merschformann), Casall la Silla (Rolf-Göran Bengtsson) en Cristallo (Richard Spooner).

De overgrootmoeder van Waretina gaf maar liefst vier goedgekeurde hengsten bij maar liefst negen verschillende stamboeken. Dit zijn de dekhengsten Silbergraf, Lawrence, Castillion en Caretissimo.

Jambalya is in mede-eigenkom met Stal Krol.

Stamboom

Zirocco Blue VDL
Mr. Blue
keur
Couperus
Acarla
ster, prestatie
Licorne des Forets
Voltaire
preferent
Gekas des Forets
Waretina
Caretino
Caletto II
Isidor
Olinda
Carolus I
Kirschbluete