Twee Stoeterij Vissers-veulens naar E.S.I. veiling

Op 26 augustus vindt de jaarlijkse veulenveiling E.S.I. plaats in de Duitse gemeente Lastrup. Dit jaar worden in de prestigieuze veiling, net als vorig jaar, twee veulens van Stoeterij Vissers geveild. Vorig jaar gingen Lennox (v. Kannan) en Levi’s Miller (v. Quasimodo van de Molendreef) beide voor mooie bedragen onder de hamer. Deze editie is het de beurt aan Maduro (Falaise de Muze x Chin Chin) en Mitaga (Armitage x Coronado).

Falaise de Muze-nakomeling
Wij hebben veel vertrouwen in het talent van beide veulens. De vader van het hengstveulen Maduro, Falaise de Muze, heeft al veel gepresteerd in de internationale springsport. Zo was hij als vijfjarige finalist op het WK in Lanaken en boekte hij goede resultaten onder Annelies Vorsselmans tot en met 1.50m-niveau. Grootvader van Maduro’s vader Nabab de Rêve en moedersvader Chin Chin behoren tot de beste fokhengsten van hun generaties.

Moeder Areedom VDL (Chin Chin x Baloubet du Rouet) komt uit de Holsteiner stam nr. 4294, die ook de hengsten Cormint, Cathalido, Larimar en Losander heeft voortgebracht. Grootvader aan moederskant is de hengst Baloubet de Rouet. Een van zijn grootste prestaties is het winnen van de gouden medaille op de Olympische Spelen van Athene, onder ruiter Rodrigo Pessoa.

Merrieveulen van Armitage
Armitage, de vader van het merrieveulen Mitage, heeft een prachtige techniek en ontzettend veel vermogen. Hij won in 2006 de eerste plaats in de finale van de Youngster Tour in München. Hij is bij diverse stamboeken goedgekeurd en heeft al vele nakomelingen die op topniveau presteren.

Moeder Pandora (Coronado x Roman) haar bekendste nakomeling is de Holsteiner kampioen bij de vierjarigen in 2012 en goedgekeurde Zangersheide-dekhengst Cascor (v. Casall). Moedersvader Coronado is een vermogende zoon van topvererver Corrado I.

Datum E.S.I. veiling
Wij kijken uit naar de E.S.I. veiling op 25 augustus 2017 in Lastrup en houden jullie op de hoogte.

Website E.S.I. veiling