Veulens van 2016

In het voorjaar van 2016 zijn er op Stoeterij Vissers 10 veulens op de wereld gezet. Een overzicht van onze veulens:

Er zijn prachtige veulens geboren met vaders die uitstekend in de sport presteren of hebben gepresteerd. Drie veulens (Le Mistique, Leading Lady en Liberté) zijn nakomelingen van Herald III, een hengst die meer dan 8 jaar succesvol in de sport is uitgebracht. Hij won meerdere Nation Cups en was onder andere actief onder Pilar Lucrecia Cordon Muro, Markus Beerbaum, Erik Lamaze en Meredith Michaels-Beerbaum.

Daarnaast stammen twee veulens af van Quasimodo van de Molendreef: Levi’s Miller en Luca Quasi. Een van de nakomelingen van deze imponerende hengst is de wereldberoemde Hello Sanctos, die de nummer 1 is van de wereldranglijst voor springpaarden. Hello Sanctos schreef vorig jaar geschiedenis door de Rolex Grand Slam te winnen. Met zijn overwinningen in de Grote Prijzen van Spruce Meadows, Geneve en Aken won Hello Sanctos de Grand Slam bonus van 1 miljoen euro.

Lennox, een Kannan x Argentinus, is verkocht tijdens de veulenveiling Elite Sales International, evenals de Quasimodo vd Molendreef-afstammeling Levi’s Miller. Klik hier om Lennox en hier om Levi’s Miller op de veilingsite te bekijken. De veulens staan op de site van Elite Sales International vermeldt onder een andere naam. De Kannan-afstammeling ging voor een bedrag van €9.500 onder de hamer en de Quasimodo ging voor €10.000 naar een nieuwe eigenaar.

Lily Quin, een mooi veulen van Diarado, is veelbelovend. Haar 11-jarige vader imponeerde afgelopen zomer onder Jonas Vervoort door o.a. 3e te worden van het Dobrock Concours. De hengst was eveneens de HLP-Kampioen bij de 70-dagen test met een score van wel 150.57 punten!

Daarnaast heeft Stoeterij Vissers dit jaar een afstammeling van Dante Weltino, de reservekampioen van de Oldenburger hengstenkeuring van 2009: Let’s Go Dante. Dit chique veulen laat op zeer jonge leeftijd al mooie bewegingen zien! Een belofte voor de toekomst.

Lance is een afstammeling van de hengst Douglas, die in het bezit is van een zeer goede vaderlijn. Zijn nakomelingen springen op het hoogste niveau, zoals o.a. Dougie Douglas en Suma’s Zorro. De vader van Douglas is de Heartbreaker, die zelf actief was op Grand Prix-niveau en als zonen o.a. de goedgekeurde hengsten Harley VDL en Quasimodo van de Molendreef heeft.

Het luxe merrieveulen Lacroix is een prachtig voorbeeld van een goedgefokt dressuurveulen. Haar vader Hennessy combineert het bloed van Jazz, De Niro en Ulft. Jazz en De Niro waren beiden jarenlang succesvol op Grand Prix-niveau. Ze heeft haar mooie bewegingen dus zeker niet van een vreemde!

Een overzicht van de veulens die dit jaar zijn geboren:

Lacroix (v. Hennessy)

Lancome (v. Douglas)

Le Mistique (v. Herald III)

Leading Lady (v. Herald III)

Lennox (v. Kannan)

Let’s Go Dante (v. Dante Weltino)

Levi’s Miller (Quasimodo van de Molendreef)

Liberté (v. Herald III)

Lily Quin (v. Diarado)

Luca Quasi (v. Quasimodo vd Molendreef)